Blogg
 

Journal of the American Medical Association (AMA) har publisert en ny studie om har sett på forebyggende tiltak mot korsryggsmerter. Studiet inkluderte tiltak som trening, undervisning, trening sammen med undervisning, såleinnlegg, ryggbelter og andre ergonomiske justeringer. Trening med eller uten undervisning var effektiv i å forebygge korsrygg...

Artrose en tilstand som omfatter slitasje av brusk og ben i et ledd. Denne slitasjen øker med alderen og kan vanligvis bli sett på røntgen bilder. Smertefulle ledd kan være tegn på en betennelse tilstand i hinnen som dekker leddet.

Hoftesmerter

03/29/2019

Hoften er et kuleledd som er laget for å holde oss oppe og bære vekt når vi går, springer, hopper og sparker. De er engasjert i det meste vi gjør av bevegelse. Hoftesmerter kan ha store konsekvenser for bevegeligheten vår og føre til rygg- og bensmerter.

Bekkensmerter

03/20/2019

Bekkenleddet sitter mellom korsbenet og bekken, ofte er kalt for iliosacralleddet. Bekken smerter kan ofte stråle til hofter, lysken, setemuskulaturen, lår og t.o.m. ankelen.

Isjas

03/08/2019

Isjas er en nerve som går fra korsryggen, gjennom bekkenet, bak låret og leggen og ender fremme i tærne. Isjas nerven starter fra korsryggen som flere nerve tråder før den blir til en tykk nerve fra bekkenet og ned. Den forsyner en rekke strukturer langs hele sitt forløp. Irritasjon til isjas nerven kan derfor forsake en rekke symptomer fra...

Krystallsyke

02/10/2019

Krystallsyke er en tilstand som kan være ganske skremmende og ubehagelig når den inntreffer for første gang. Det kan bli beskrevet som et kraftig, kortvarig anfall av svimmelhet eller vertigo.

De fleste av oss opplever ryggsmerter i løpet av livet, gjerne flere episoder med sterke ryggsmerter. 60-80% av befolkningen får ryggplager og rundt 50% av disse har hatt ryggsmerter det siste året. Akkurat nå så har omtrent 8-15% av oss vondt i ryggen. Det kan trygt klassifiseres som et folkeproblem.

Svimmelhet

02/07/2019

Svimmelhet er en fellesbetegnelse for symptomer som gyngefølelse eller rotasjonsfølelse i eller utenfor hodet. Følelse av svakhet, slapphet eller ørhet brukes noen ganger til å beskrive svimmelhet. Opplevelsen av at omgivelsene eller man selv roterer, gynger eller beveger seg kalles også for vertigo.

Rotatorkappen består av fire muskler som går over skulderen. Disse musklene har i oppgave å rotere armen ut og opp, og å stabilisere skulderleddet. Senene til disse musklene kan bli betent, få rifter i seg eller bli totalt overrevet. Slike skader oppstår hos idrettspersoner som kaster mye, ved fall på skulderen eller hos personer med langvarige...

Nakkesmerter

02/07/2019

Det er mange som sliter med smerter i nakken. Slike smerter begrenser ofte bevegeligheten i nakken og kan skape utstrålende symptomer til skuldre, mellom skulderbladene, hodet og armer.Årsakene kan være:


Sola Kiropraktor - Behandling av muskel og skjelett plager
Powered by Webnode
Create your website for free!